Osteopatia

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on kehon toiminnallisten kipu- ja häiriötilojen tutkimiseen ja hoitoon keskittyvä hoitomuoto. Käsin tehtävässä hoidossa kehon toimintakyky palautetaan niveliä, lihaksia ja sidekudoskalvoja käsittelemällä. Osteopaattinen käsittely on miellyttävää ja rentouttavaa. Kivun tuottamista hoidossa pyritään välttämään. Osteopatia on erinomainen hoitomuoto erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen hoidossa. Osteopaatti huomioi kehon, mielen, toiminnan ja ympäristön vaikutuksen asiakkaan terveyteen ja hyvinvointiin. Kokonaisvaltaisuutensa vuoksi osteopatia voi auttaa myös muiden kehon toiminnallisten häiriöiden hoidossa.

Mihin osteopatiasta voi saada apua?

Osteopatiasta voi saada apua mm. alaselkäkipuihin, iskiasoireisiin, niskakipuihin, päänsärkyyn ja migreeniin. Myös muut nivel- ja lihaskipuoireet (leuka, olkapää, kyynärpää, ranne, lonkka, polvi, nilkka) ovat tyypillisiä syitä käydä osteopaatilla. Osteopaatit hoitavat myös akuutteja lihaskramppeja ja urheiluvammoja.

Voit aina ottaa yhteyttä ja kysyä, voisiko osteopatiasta olla apua myös sinun vaivaasi!

Koulutus

Suomessa osteopaatteja on koulutettu ammattikorkeakoulussa vuodesta 2000 alkaen. Koulutus kestää neljä vuotta (240 opintopistettä) ja opiskelu on täysiaikaista. Osteopaatti on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston VALVIRAN rekisteröimä nimikesuojattu ammattihenkilö.

Harjuviita 12
02110 Espoo

045 162 7636 (Heli)

040 1515 251 (Matti)