Hoitokäynti

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanottokäyntiin sisältyy alkuhaastattelu, tutkiminen sekä hoito. Kattava alkuhaastattelu ohjaa hoitoa ja varmistaa hoidon turvallisuuden. Tutkimisessa tarkastellaan kehon asentoa, sekä nivelten ja lihasten liikkuvuutta. Osteopaattisessa hoidossa korostuvat kivuttomat hoitomenetelmät. Hoidolla pyritään lievittämään kipua, laukaisemaan lihasjännitystä ja parantamaan nivelten liikkuvuutta.

Haastattelu

Vastaanottokäynti alkaa haastattelulla jossa käydään tarkemmin läpi tämänhetkisiä vaivoja ja niihin liittyviä oireita, sekä vakavampia onnettomuuksia koko elämän ajalta. Haastatteluun menee yleensä n. 15 minuuttia ensimmäisestä vastaanottoajasta, vaihdellen kuitenkin tapauskohtaisesti. Osteopaattisen hoidon kannalta on oleellista kartoittaa kaikki merkittävät onnettomuudet, vaikka ne välillä tuntuisivatkin epäoleellisilta. Merkittäviä onnettomuuksia ovat esimerkiksi: luunmurtumat, nivelten sijoiltaanmenot, revähdykset, aivotärähdykset ja merkittävät päävammat, auto-onnettomuudet ja pahat kaatumiset.

Tutkiminen

Tutkimisessa tarkastellaan yleisesti asiakkaan tapaa liikkua, ryhtiä, lantion asentoa, rangan kaarteita, hengitystä sekä raajojen toimintaa. Tutkiminen suoritetaan seisten, istuen ja makuulla. Tutkimisella pyritään kartoittamaan missä kehon osassa ongelma on ja miten se liittyy tämän hetkisiin oireisiin. Ongelma-alue ei aina ole sama kuin oirealue, ja hoito keskitetään aina sinne missä ongelma on. Osteopaattiseen tutkimiseen kuuluu tarvittaessa myös perinteisemmät lääketieteelliset kliiniset testit kuten: verenpaine, refleksit, lihasvoimat yms. tutkimiseen käytetään yleensä noin viidestä kymmeneen minuuttia. Tämä sama tutkimusrutiini toistuu jokaisella hoitokerralla jotta nähdään miten asiat edistyvät hoitojakson aikana muutenkin kuin oireiden lievittymisen perusteella.

Tutkimisen ja hoidon ajaksi sinua pyydetään riisuutumaan alusvaatteisilleen. Vaatetus joka ei muodosta estettä tutkimiselle on tärkeää, jotta voidaan tarkastella nivelten ja lihasten jännityksiä ja virheasentoja, sekä mahdollisia ihomuutoksia. Mikäli kuitenkin koet ajatuksen alusvaatteisillaan olosta epämukavaksi, ota mukaasi kevyet, joustavat vaatteet. Lisäksi kaikki korut ja kellot ym. tulee ottaa hoidon ajaksi pois.

Hoito

Osteopaattisessa hoidossa vapautetaan pehmytkudosten jännitystiloja ja nivelten liikerajoituksia. Osteopaatin perusosaamista ovat myös turvalliset ja kivuttomat nivelten manipulaatiotekniikat. Lisäksi osteopaatti osaa hyödyntää kehon omia itsesäätelymekanismeja kehon jännitystilojen purkamiseksi. Osteopaatti työskentelee aina kehon kanssa, käsillään kehoa kuunnellen, eikä kehoa vastaan. Hoidon voidaan ajatella olevan keskustelua keskushermoston ja kudosten kanssa. Keho reagoi huomattavasti paremmin lempeään suostutteluun kuin pakottamiseen. Jos kehoa yrittää pakottaa voimalla johonkin mihin se ei halua mennä, käynnistyy keskushermostotasolla erinäisiä suojamekanismeja, jotka itseasiassa lisäävät lihasjännitystä, eikä se ole hyvän hoidon merkki. Hoito on siis hyvin rentouttavaa. Vastaanotolla käynnistä itse hoitoon käytetään yleensä noin 20-40 minuuttia.

Harjuviita 12
02110 Espoo

045 162 7636