Hyvä tietää

Kuinka pian vaikutuksen huomaa?

Osteopaattinen hoito lievittää kipua ja lisää toimintakykyä nopeasti. Akuutit oireet yleensä lievittyvät jo ensimmäisestä hoidosta lähtien. Kroonistuneissa ongelmissa saatetaan tarvita useampia hoitokertoja ennen oireiden lievittymistä, mutta näissäkin tapauksissa osteopaatti voi havaita kehossa positiivisia muutoksia heti ensimmäisestä hoidosta alkaen.

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen tulet huomaamaan muutoksia tapahtuvan kehossasi. Saatat tuntea olosi väsyneeksi ja paikat voivat olla hieman kipeät muutaman päivän hoidon jälkeen. Tämä on täysin vaaratonta ja sitä voidaan verrata vaikkapa uudenlaisen urheilusuorituksen tekemiseen: seuraavana päivänä saatat tuntea aristusta lihaksissa, joiden et edes tiennyt olevan olemassa! Samoin myös osteopaattinen hoito on uudenlainen ärsyke keholle.

Kotihoito-ohjeet

Hoidon jälkeen on tärkeää välttää raskasta fyysistä aktiviteettia seuraavat kaksi päivää. Muutaman päivän jälkeen liikunnan pariin voi ja pitääkin palata. Hoidossa vaikutetaan nivelten liikkuvuuteen ja tämän muuttuessa keholla kestää muutama päivä tottua uusiin ”asetuksiin”. Kevyttä liikkumista (esim. kävely) ja kevyttä nivelten liikuttelua kannattaa kuitenkin tehdä.

Kuinka monta hoitoa tarvitaan?

Hoitojen määrä ja taajuus on tapauskohtaista. Usein akuutit vaivat ratkeavat muutamalla hoidolla, kroonisemmissa ongelmissa pitkäkestoisempi hoitojakso on yleensä tarpeen. Keskimäärin akuuteissa ongelmissa voidaan hoitaa kerran viikossa, kroonisissa yleensä kahden viikon välein. Kun hoitojakso edistyy ja keho alkaa ylläpitää hoidossa saavutettuja muutoksia, hoitojen väliä aletaan hiljalleen lisätä.

Harjuviita 12
02110 Espoo

045 162 7636 (Heli)

040 1515 251 (Matti)